Tuingasten

De wondere wereld van de vijver

   apr 09

Trends in ondergronden in de tuin

Er zijn vele soorten van ondergronden in je tuin mogelijk, zoals zand, stenen, maar ook gras is mogelijk. Dit kan natuurgras zijn, maar steeds vaker kiezen mensen voor kunstgras. Wanneer je wel eens een tuin gezien hebt met een kunstgras gazon, dan heb je vast gezien dat het er altijd groen en strak bijligt. Een kunstgras gazon is ook voor jouw tuin mogelijk en je hoeft alleen maar online te kijken en je ziet al vele aanbiedingen van kunstgras in allerlei kwaliteiten. Wanneer je een goede aanbieding tegenkomt dan kun je nu heel voordelig een prachtig kunstgras gazon in je tuin aanleggen die niet onder doet voor een gazon van natuurlijk gas. En je bent verzekerd dat je nieuwe kunstgras gazon volledig onderhoudsvrij is, dus je hoeft ook geen geld meer te spenderen aan mest en zaden om kale plekken opnieuw in te zaaien.

Wel of geen kunstgras?

Overweeg je om kunstgras te leggen? Er zijn veel mensen die tegenwoordig voor kunstgras kiezen. Het biedt namelijk alleen maar voordelen. Kunstgras behoeft bijna geen onderhoud, je hebt geen last van mos en onkruid en je gras blijft altijd groen. Ook is het aanleggen van kunstgras veel gemakkelijker en sneller dan natuurlijk gras inzaaien. Wanneer je voor kunstgras kiest, dan kun je dit zelf doen, of je kunt het aan laten leggen. Het zelf leggen van kunstgras is vrij gemakkelijk te doen, dus laat je daardoor niet tegenhouden.

Tips voor het leggen van kunstgras

Kunstgras leggen kun je heel goed zelf doen, maar het belangrijkste waar je op moet letten is dat je geen naden in je kunstgras gazon blijft zien. Het is daarom verstandig om meer gras, zeker 10 centimeter, te bestellen, zodat je de naden goed kunt wegwerken. Een ander heel belangrijk onderdeel van kunstgras is de ondergrond. Een goede stabiele ondergrond met een goede drainage is heel belangrijk om een strakke kunstgras gazon te verkrijgen zonder hobbels en kuilen. Je moet daarvoor zo’n 5 tot 10 centimeter grond afgraven en daarover moet je weer 5 tot 10 centimeter wit zand aanbrengen. Daarna is het heel belangrijk om je ondergrond goed te egaliseren. Daarover leg je dan een onderdoek, die verhinderd dat er gaten ontstaan. Dit doek moet ongeveer 1 centimeter van de rand afgesneden worden. Wanneer het doek is aangebracht kun je het kunstgras gaan aanleggen. Zorg er bij het uitrollen voor dat het gras ongeveer 5 centimeter over de rand uitsteekt. Nu kun je het gras gaan verlijmen en de randen gaan afwerken.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.