Tuingasten

De wondere wereld van de vijver

   apr 03

Opruimen na de storm

ThinkstockPhotos-146799871Af en toe is er een herfst- of winterstorm in Nederland waardoor u gehele tuin er niet meer uitziet. Takken zijn uit de bomen gewaaid, de plantenbakken liggen door uw tuin, plantjes verspreid door de tuin die uit de plantenbakken zijn gewaaid. Vervelend wanneer u uw tuin net op orde heeft. Er zit niets anders op dan de rotzooi weer op te ruimen.

Waar moet je opletten na zo’n storm?

Belangrijk is om na een zware storm te kijken of er geen afgescheurde takken zijn in uw tuin die nog half aan de boom hangen. Ze kunnen er afvallen net op het moment dat u door de tuin wandelt of dingen beschadigen die er onder liggen. Wat ook nog wel eens voorkomt is dat de vogelhuisjes die u in de tuin hebt geplaatst uit de boom zijn gewaaid. Als er al een nestje in zit met eitjes, heeft het weinig zin om ze een dag later terug te hangen. De vogels die het nest hebben gemaakt zijn dan waarschijnlijk al vertrokken. Maak dan het nest leeg en wacht tot er een ander vogelstel komt.

Voordeel van de storm

Een voordeel van de storm is dat u weer een kritisch door u tuin loopt, de dingen opruimt en inspiratie kunt halen uit de tuin om er weer wat moois van te maken. Bovendien is het ook een mooi gezicht om te zien hoe sterk de natuur is, hoe de krachten van de natuur zo’n storm kunnen veroorzaken. Een storm heeft dus niet alleen zijn nadelen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.