Tuingasten

De wondere wereld van de vijver

   mrt 19

Kleur in de tuin

180102677Kleur in de tuin

Er zijn mensen die van een strakke en steriele tuin houden. Prima als je daar voor kiest ; een kleurige tuin brengt heel veel vrolijkheid om het huis. Kleuren in de tuin zijn op dit moment erg in. Wat veel verkocht wordt zijn plastic bloempotten in de kleuren roze, lichtblauw, lichtgroen en crème. Door deze bloempotten te vullen met planten met gekleurde bloemen en deze dan verspreid door de tuin te zetten, geeft dat de tuin een heel leuke opfrisser. Er zijn ook gekleurde bloempotten die aan het balkon gehangen kunnen worden.

Tuinmeubelen

Natuurlijk kun je kiezen voor een eikenhouten tuinmeubelen of meubelen van steigerhout. De meubelen kun je dan opfleuren door tuinstoelkussens met een kleur erin erop te leggen. Wat sinds vorig jaar ook steeds meer voorkomt zijn gekleurde tuinmeubels van kunststof. Op de markt zijn van die grote kunststof tuinstoelen waar je heerlijk in weg kunt zakken. De bovengenoemde kleuren komen ook bij deze meubels veel terug.

Verlichting in de tuin

Kleur kun je ook aanbrengen in de tuin door gekleurde lampjes op te hangen. Bijvoorbeeld om zo je heg wat meer vrolijkheid te geven. Door middel van zonne-energie kunnen steeds meer lampjes opgeladen worden; dit scheelt energie en is goed voor het milieu. Naast de lampjes kun je ook tuinbeelden plaatsen voor meer kleur. De meeste grotere tuincentra hebben een heel assortiment aan beelden.

Wat nog meer te doen

De belangrijkste kleuren in de tuin komen door de beplanting. Je kunt er voor kiezen om bloemperken met dezelfde kleur planten aan te leggen. Ook kun je daar wat afwisseling in brengen. Verschillende soorten en kleuren hortensia’s kunnen bijvoorbeeld een heel afwisselend beeld in de tuin maken. Ook door bloembollen te combineren ontstaat er kleur.

Mochten al deze tips nog niet genoeg zijn om de tuin op te fleuren: een insect- en vogelvriendelijke tuin trekt vanzelf gekleurde vogels en insecten aan.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.