Tuingasten

De wondere wereld van de vijver

   mei 15

Keuze in planten

Het voorjaar is voor veel mensen de tijd om de tuin onder handen te nemen. De voorkeur gaat veelal uit naar onderhoudsarme tuinplanten die mooi bloeien en waar je vele jaren plezier van kunt hebben.  Naast de bodembedekkers, heesters en siergrassen zijn de vaste planten toch wel echt de kleurmakers van de tuin. De keuze hierin is enorm waardoor het voor veel mensen (die over het algemeen weinig kennis van groen hebben) lastig is om tot een passende plantkeuze te komen. Met onderstaande tips is dit ‘probleem’ opgelost.

Bekijk het vanuit je eigen tuinsituatie

Wat zijn je eigen wensen en wat past in jou tuin? Heb je bijvoorbeeld een schaduwrijke tuin en mogen de planten bijvoorbeeld niet hoger worden dan maximaal 50 cm? Met deze eisen sluit je al een enorm grote groep tuinplanten uit. Maargoed, hoe weet ik nu wat de eigenschappen van de plant zijn? Plant & Grow heeft een tool ontwikkeld waardoor het voor iemand met weinig plantenkennis mogelijk is tot een passende plantkeuze te komen. Dankzij de filternavigatie kun je o.a. filteren op standplaats, hoogte, bloeikleur, bloeimaand etc.

Hiermee kijk je dus niet direct naar de eigenschappen van de plant (die de meeste niet weten), maar naar de  eigenschappen van je tuin die wel bij iedereen bekend zijn.

Aan de hand van de resultaten die uit deze filternavigatie komen, toont de website alle mogelijke opties die passen in jou tuin of balkon. Het enige wat je nu nog hoeft te doen zijn planten uitkiezen die je mooi vind.

Daarbij staat bij elke plant benoemd hoe je deze moet verzorgen. Denk hierbij aan bemesten, snoeien en water geven. Tevens kunnen de planten online besteld worden via de website. Alle rechtstreeks van de kweker en tegen zeer scherpe prijzen. Binnen 1 tot 4 werkdagen heb je je bestelling al in huis

Tip van de kweker

Ben je opzoek naar planten om een kleurrijke border te creëren, kijk dan eens naar de Campanula op de website van Plant & Grow.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.