Tuingasten

De wondere wereld van de vijver

   mei 15

Een vlindervriendelijke tuin

butterflies-464016_640Vlinders in de tuin

Wat is er vrolijker dan verschillende vlinders die in de lente en zomer door uw tuin vliegen. Vlinders komen niet zomaar in een tuin. Een tuin moet vlindervriendelijk gemaakt worden. Daarnaast moet een tuin ook vriendelijk genoeg zijn zodat een vlinder eitjes kan leggen en de rupsen ook kunnen leven in de tuin.

Tips voor een vlindervriendelijke tuin:

  • plant klimop in uw tuin; het boomblauwtje legt hierin haar eieren;
  • op brandnetels leggen de kleine vos, atlanta, dagpauwoog,kleine vos en landkaartje hun eitjes;
  • als het gras hoger is dan kunnen de rupsen daarin leven en dit als voedsel gebruiken;
  • koolwitjes leggen hun eitjes op koolgroentes;

Een vlinder houdt niet van een georganiseerde en strakke tuin. Een vlinder komt meer tot leven in een rommelige tuin met klimop, een moestuin, brandnetels in de tuin. Heeft u een strakke stadstuin, dan is de kans dus minder groot dat u vlinders in de tuin krijgt.

Hoe blijven de vlinders leven in mijn tuin

Voor een vlinder is het belangrijk dat er voldoende nectar is in de tuin. Bloemen helpen de vlinder te overleven. Daarnaast is het een idee om overrijp fruit in de tuin te leggen. Vlinders zijn daar dol op en genieten van zoet fruit. Ook zijn ze dol op suikerwater en op de Vlinderplant. De Vlinderplant kunt u in het wit of in het paars aanschaffen en op verschillende plekken in uw tuin zetten. De vlinders komen er gegarandeerd op af.

Hebt u uw tuin op deze wijze ingericht, dan komen vlinders wellicht naar uw tuin. Vanaf het vroege voorjaar kunt u ze al zien. Bijvoorbeeld de citroenvlinder vliegt al vroeg rond. Veel plezier bij het kijken naar alle vlinders in uw tuin!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.