Tuingasten

De wondere wereld van de vijver

   dec 30

Een sprookjesachtig vuurtje

vuurtafelWe zijn dol op lichtjes en we houden ervan om met lichtaccenten voor een stukje extra gezelligheid te zorgen. Dat kan met lampjes op elektriciteit of zelfs met zonne-energie. Maar gewone vuurtjes blijven altijd hun eigen aantrekkingskracht behouden.

Aantrekkingskracht
Waar de meeste wilde dieren terugschrikken voor vuur worden mensen er juist door aangetrokken. Dat zou best een diepe herinnering aan een vroege fase van ons mens-zijn kunnen zijn. Voor de primitieve mens betekende het vuur veiligheid, lekker voedsel en gezelligheid. In de donkere uren betekende het vuur verlenging van de dag en gaf het de kans om samen de gebeurtenissen van de dag te bespreken, verhalen uit te wisselen of liederen te zingen. Wat dat betreft is er niet zoveel veranderd, kijk maar eens wat er rond de kampvuren gebeurt.

Zelf een vuurtje
De sfeer en gezelligheid van het kampvuur zouden we ook graag in onze achtertuin hebben. Er zijn allerlei oplossingen bedacht die dit mogelijk moeten maken. Zo heb je naast het kampvuur ook stookpotten, tuinhaarden of vuurkorven. Deze vuurtjes hebben wel een paar nadelen. Zo moet je blijven uitkijken voor rondvliegende vonken, moet je steeds nieuw hout op het vuur gooien en zul je de volgende dag de rommel wel moeten opruimen.

Oplossing: de vuurtafel
Met een vuurtafel zijn de nadelen meteen uit beeld. Een vuurtafel gebruikt geen hout, en er komen dus geen vonken af. Een vuurtafel werkt op gas. Het is in feite een gashaard waar een ombouw naar keuze omheen kan worden geplaatst. Geen gedoe om het vuur aan te maken, daar heb je een knop voor. Met een vuurtafel kun je op een gemakkelijke manier gezellig rond het vuur zitten, verhalen vertellen of liedjes zingen. Het zorgt ervoor, dat je ook op koudere momenten lekker buiten kunt zijn!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.