Tuingasten

De wondere wereld van de vijver

   feb 05

Een kleine verwarming op je terras

177500385Het lijkt nog ver weg, maar toch beginnen de dagen alweer te lengen. Het extra beetje daglicht verlegt onze aandacht weer naar buiten. Op sommige mooie dagen zou je eigenlijk best graag weer buiten zijn, misschien op het terras. Maar de temperaturen werken nog niet zo mee. Als je maar een soort van verwarmingsbron zou hebben, dan kwamen er weer mogelijkheden. Nou, goed nieuws: binnenkort komt de Egloo op de markt.

Dat kleine beetje extra
Je kunt je terras natuurlijk verwarmen met een flinke terrasverwarming. Dat geeft, zeker onder een goede terrasoverkapping, inderdaad een heerlijke en behaaglijke warmte. Het nadeel ervan is dat ook de energiemeter flink begint aan te tikken. Het is allemaal net een beetje te veel. Een Egloo biedt een kleine warmtebron, die wordt gestookt met een paar waxinelichtjes. Dat scheelt een stuk!

Egloo of iglo?
De naam Egloo heeft wel wat weg van iglo. Het is waarschijnlijk niet toevallig dat ook de vorm van een Egloo en een iglo wat van elkaar hebben. Ook de functie van beide komt in zekere zin met elkaar overeen. Een iglo is een sneeuwhut, waarbinnen je met kleine vuurtjes flink wat warmte kunt vasthouden, genoeg om je behaaglijk te voelen. En ook een Egloo weet slim met warmte om te gaan.

Slimme werking
Onder de bolle bovenschaal zet je vier waxinelichtjes. De warmte die deze lichtjes produceren wordt door het terracotta materiaal waarvan de Egloo is gemaakt vasthouden en langzaam afgegeven. De temperatuur van de bovenschaal kan tot 50 graden oplopen. Lekker om je handen aan te warmen en de warmteuitstraling maakt het net een beetje prettiger. Wacht nog even met naar de winkel lopen, de Egloo is pas vanaf maart 2015 in verschillende uitvoeringen leverbaar, hij kost tussen de 65 en 90 euro.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.